GP-sarjas peeti kolmas osaturniir Tallinnas

Tallinnas peeti nädalavahetusel Eesti GP-sarja kolmas turniir. Laupäeval selgitati neljas liigas võitjaid paarismängudes, pühapäev oli Tondiraba hallis üksikmängude päralt.

MEISTRILIIGA

Meeste üksikmängus on kõigil kolmel etapil olnud erinev võitja. Kui augustis Tartus võitis Karl Kert (Veeriku Badminton) ja oktoobri alguses Tallinnas Mario Kirisma (TSKeskus), siis seekord saatis edu Tauri Kilki (Triiton). Kui poolfinaalis oli juunioride esireketi ülekaal Rannar Zirkiga (Nõo SK) mängides mäekõrgune (21:8, 21:7), siis finaalis hakkas Kirisma talle hoopis tõsisemalt vastu. Esimese geimi võitis tartlane vaid 23:21, teise 21:16. Mihkel Talts (Triiton) jäi jagama kolmandat-neljandat kohta. Anton Berik ja Andrei Schmidt võitsid alagrupis kaks kohtumist, Hugo Themas (kõik Triiton) ühe.

Meeste paarismängus on kolm võitu Raul Käsneril (TÜASK), kuid kõik need on tulnud erinevate partneritega. Kui GP-1 võitis ta koos Karl Kertiga ja GP-2 oma kauaaegse partneri Kristjan Kaljurannaga, siis seekord mängis ta Mikk Õunmaaga (Triiton) ning oli jällegi edukas. Mikk Järveoja (TÜASK) ja Mihkel Talts (Triiton) ei loovutanud esikohta siiski võitluseta, sest esimene geim võideti 21:19. Teises geimis tuli võitja selgitamiseks mängida 52 punkti ning peale jäid Käsner ja Õunmaa 27:25. Otsustav geim tuli neile juba numbrite poolest kindlamalt, 21:15.

Naiste üksikmängus puudusid etapilt Eesti kaks paremat, Kristin Kuuba ja Catlyn Kruus. Avaetapil meistriliigas osalejaid polnudki, teisel etapil võidutses Helis Pajuste (Triiton), kes jõudis finaali seegi kord. Eesti meistrivõistluste pronksikohtumise osalejate kordusmatšis jäi seekord napilt peale Ramona Üprus (TÜASK) 21:19, 26:24. Oktoobri alguses oli samade mängijate finaali võitnud Pajuste. Kolmas oli Üprusele poolfinaalis alla jäänud Emili Pärsim (Triiton). Veel Triitoni mängijate kohti: 4. Marelle Salu, 5. Elisaveta Berik, 6. Karina Kapanen.

Naiste paarismänguski andis kolmas etapp kolmanda võitjapaari. Finaalis mängisid Kätlin Järveoja ja Ramona Üprus (TÜASK) 21:19, 19:21, 21:16 üle Kertu Marguse (TÜASK) ja Editha Schmalzi (Tondiraba SK). Emili Pärsim ja Marelle Salu said alagrupis teise koha, Elisaveta Berik ja Katriin Jagomägi kaotasid kõik kolm kohtumist.

Segapaarismängus kordasid avaetapi võitu Oskar Männik ja Ramona Üprus (TÜASK), finaalis mängiti üle Mihkel Talts (Triiton) ja Kertu Margus (TÜASK) 21:17, 21:15. Kristjan Täherand (Tondiraba SK) ja Helis Pajuste said alagrupis ühe võidu.

ESILIIGA

Meeste üksikmängus teenis etapivõidu Roland Kutsei, kes finaalis alistas klubikaaslase Triitonist Rasmus Roogsoo 21:13, 21:19. Paarismängus võidutsesid Siim Saarse (Pärnu) ja Rasmus Talts (TSKeskus), Roogsoo ja Marti Joost (Nõo SK) kaotasid alagrupis kolmest mängust kaks ja play-offi ei pääsenud. Naiste üksikmängus oli osalejaid vaid neli ning kõik kolm vastast alistas Laura-Liis Kale (TSKeskus). Segapaarismängus oli võitja selgitamine samuti vaid Triitoni paaride otsustada. Anton Berik ja Emili Pärsim võitsid Hugo Themase ja Marelle Salu 14:21, 21:7, 21:18.

TEINE LIIGA

Üksikmängus jõudis Siim Oskar Liivla (Triiton) finaali, kus võitis Margus Milleri (Kiili SK) vastu avageimi 21:19, kuid kaotas järgmised kaks 22:24 ja 21:23. Esikoha teenis Liivla aga paaris Kristjan Riitsaarega (Veeriku Badminton), kui viie paari konkurentsis võideti kolm matši ja kaotati üks. Madis Müürsepp ja Margo Noormets seekord võidurõõmu ei maitsnud. Naiste paarismängus võidutsesid Lumikki Liias (Triiton) ja Marija Pakotši (Tondiraba SK), saades esikohamängus jagu teisest alagrupist edasi pääsenud Laura-Liis Kalest ja Mia Sakarisest (TSKeskus) 21:17, 21:12. Segapaarismängus said esikoha Rasmus Roogsoo ja Lumikki Liias.

KOLMAS LIIGA

Üksikmängus võidutsesid Kaur Nurmsoo (TSKeskus) ja Milana Voišnis (TSKeskus). Meeste paarismängus olid edukad klubivälised Kristjan Künnapas ja Madis Kuznetsov, kolmanda koha said Marten Põder (Triiton) ja Kaspar Sorge (TÜASK). Naiste paarismängus olid võidukad Kaisa Liis Lepp ja Romili Vakk (Triiton), viiendaks tulid Liispet Leemet ja Christia Noormets. Siim Oskar Liivla ja Christia Noormets (Triiton) jäid kaotuseta segapaarismängus, võites finaalis Margo Noormetsa (Triiton) ja Katrin Kiiska (Puhja) 20:22, 21:16, 21:16.

Turniiritabelid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga