Hiina ei loovutanud Sudirmani karikat

Segavõistkondade MM-tiitli pärast on alates 1989. aastast mängitud seitseteist korda ning tosin korda on Indoneesia alaliidu poolt välja pandud karikas jäänud Hiina koondise valdusse. Soomes Vantaas peetud seekordsel turniiril võitis Hiina nii nagu kaks aastat tagasigi finaalis Jaapani. Kui varasemad kaks nende koondiste finaali (2015 ja 2019) lõppesid 3:0 võiduga, siis seekord sai ka kaotaja silma pähe.

Finaal algas meeste paarismänguga, kus Jiting He ja Haodong Zhou pidid tund ja veerand vaeva nägema, et Takuro Hoki ja Yugo Kobayashi kaotajateks mängida. Esimene geim võideti 21:17, kuid teises jäid peale jaapanlased 21:14. Kolmandas geimis rebisid hiinlased 5:6 kaotusseisust ette 12:6 ning sellest vastased enam ei kosunud. Geim tiitlikaitsjatele 21:16.

Viigi seadis jalule Akane Yamaguchi, kel kulus naiste üksikmängu valitseva olümpiavõitja Yufei Cheni alistamiseks 49 minutit – 21:19, 21:16. Nii nagu poolfinaalis, vedas ka nüüd oma koondist alt Kento Momota. Kui laupäeval kaotas maailma edetabelit juhtiv jaapanlane kahes geimis Malaisia mängijale Zii Jia Lee’le, siis pühapäeval suutis ta edetabeli kümnenda Yuqi Shi vastu pärast 13:21 kaotatud avageimi siiski veel ellu jääda, võites teise geimi 21:8. Kolmandas geimis jätkus tasavägist paraku vaid esimesteks punktideks. Momota juhtis 3:1, kuid loovutas seejärel Shi’le kümme (!) punkti järjest. Hiinlane võitis geimi 21:12 ja viis oma koondise ette 2:1.

Finaal sai otsa naiste paarismänguga. Tokyo olümpiahõbedad Qingchen Chen ja Yifan Jia hoidsid Mayu ja Misaki Matsumoto kogu esimese geimi tagaajaja positsioonil, võites 19:14 eduseisust 21:17. Teises geimis juhtisid jaapanlannad 7:6, kuid Chen ja Jia vastasid 4:0 spurdiga, hoidsid nappi edu lõpuni, teenides 17:16 eduseisust neli punkti järjest.

Hiina võitis MM-il kõik kuus vastast. Ainsatki punkti ei suutnud tiitlikaitsjalt röövida India ja Soome alagrupis ning Lõuna-Korea poolfinaalis. Finaalis alistati Jaapan 3:1, alagrupi viimases mängus saadi Taist ning veerandfinaalis Taanist jagu aga vaid 3:2. Kokku käis võitjate eest Vantaas platsil 16 mängijat, 8 meest ja 8 naist

Tulemused ja tabelid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga